Solskydd

SKYDDA DINA ÖGON NU

Våra kroppar har förmågan att läka sig själva och ersätta skadade celler. Det gäller tyvärr inte ögats lins. Därför kan man få sjukdomsyttringar som grå starr, som en följd av att linsens proteiner gradvis blivit mer och mer skadade. Skador som ofta orsakas av UV-strålning.

UV-strålning kan även ligga till grund för åldersrelaterad makuladegeneration ("gula fläcken-sjukan"), där ögats makula (den gula fläcken i näthinnans centrum) försämras. Överexponering för solstrålning kan också leda till hudcancer (melanom) på ögonlocken. Stark exponering för UV-strålning i tidig barndom är särskilt skadligt för ögonen och märks inte förrän senare i livet.

LÖSNINGARNA

Lösningarna för att skydda sig mot den skadliga UV-strålningen är många. Har du inget synfel eller kontaktlinser så skyddar ett par solglasögon av god kvalitet, vi säljer exempelvis RayBan och Polaroid. Det finns även kontaktlinser med inbyggt UV-skydd. 

Har du glasögon fungerar det att öka skyddet mot UV-strålning på flera sätt, till exempel genom ett högre index (1.6 och uppåt). Men bäst skydd ger den nya ytbehandlingen från Optovision IProtection. 

Det finns också så kallade suncovers att sätta utanpå dina glasögon, eller clip on som du fäster med små krokar direkt på bågen. Oavsett hur din situation ser ut idag så har vi lösningen.